Driftsikkerhed og energioptimering

Driftsikkerhed og energioptimering

Som et led i Aalborg Kommunes grønne vision frem mod 2100 skal nye pumpestationer erstatte mindre rensningsanlæg for at fremtidssikre både miljø og drikkevand.

En af målsætningerne i Aalborg Kommunes grønne vision er bl.a. at reducere antallet af rensningsanlæg. Formålet er at belaste miljøet mindre og spare omkostninger til drift. I den forbindelse har man erstattet tre mindre rensningsanlæg i Mou, Egense og Storvorde med tre nye pumpestationer fra Tunetanken. Stationerne skal pumpe spildevandet ind til ét af Aalborgs centrale rensningsanlæg. Da vi blev kontaktet af Aalborg Kommune med henblik på at levere pumpestationer til dette formål havde de nogle specifikke krav.

»Der var krav til en høj driftsikkerhed og driftsøkonomi, et godt og sikkert arbejdsmiljø samt energioptimerede drifts- og pumpeløsninger, der minimerer CO2- udledningen – og det kunne vi levere«

Anni Troelsen, salgskonsulent Industri

Vores pumpestationer er fremstillet i fiberarmerede kompositmaterialer, der er kendt for at være modstandsdygtig overfor tæring, fx fra kemikalier eller andre aggressive væsker. Sammen med en glat inderside betyder det, at uanset indholdets sammensætning vil det ikke tære på materialet. Derfor har vores stationer med blot minimale krav til vedligeholdelse en lang levetid. Desuden giver materialets styrke en robust løsning, der kan modstå belastninger fra jord eller grundvand, så de ikke mister facon over tid.

Til gavn for både miljø og bundlinje

At erstatte rensningsanlæg med pumpestationer er både til gavn for miljøet og Aalborg Kommunes bundlinje. De små rensningsanlæg er nemlig dyrere i drift og forurener mere i form af større strømforbrug og vedligeholdelse end de nye pumpestationer. Ved at satse på få store rensningsanlæg opnås der desuden en bedre driftssikkerhed ved hjælp af avancerede rensningssystemer og præcise procedurer. Det er desuden med til at minimere risiko for udslip.

Pumpestationerne til Aalborg Kommune består hver af en pumpekælder i præfabrikeret beton samt en pumpesump i glasfiber. Stationerne er 4 m. i diameter og 6-7 m. dybe. For at sikre en optimeret løsning leverede og monterede vi komplete pumpestationer i de tre byer. Med et fleksibelt materiale og design har vi desuden mulighed for at skræddersy pumpestationerne nøjagtig efter vores kunders behov, både små og store.